Over ons

Over ons

De Heer Harrie Krekels (sr), is in 1962 begonnen als vleesgrossier in Sittard. Vanaf 1983 is Peter Krekels mede actief in het bedrijf. De werkzaamheden zijn in 1992 verhuisd naar het slachthuis in Kerkrade, onder de naam Vee en Vleeshandel P. Krekels b.v..

 

Vanuit hier wordt het varkens- en rundvlees naar slagers, vleesverwerkingsbedrijven en vleesgrossiers geleverd. Ons bedrijf is gespecialiseerd in het slachten, uitbenen en uitsnijden van varkens en runderen. Het leveren van karkassen behoort ook tot een van de mogelijkheden.

 

De evolutie op het gebied van de wensen van consumenten en klanten heeft geleid tot innovatie in de productie en levering van onze producten. We zijn meer en meer gaan specialiseren in onze vleesverwerking en hebben ons aangepast aan de specifieke wensen van verschillende afnemers. Hierdoor kunnen wij al onze klanten op maat bedienen.

 

Dankzij ons eigen wagenpark kunnen wij elke dag vers leveren aan klanten in Nederland, België en Duitsland. Wij hebben de beschikking over eigen koelwagens, waardoor het vlees tijdens het transport op de juiste temperatuur blijft en zo snel mogelijk bezorgd kan worden. Het transport naar andere landen wordt verzorgd door transportbedrijven.

 

In 2017 zijn Peter en Paul Krekels mede eigenaar geworden Van Melik Food Groep in Hoensbroek. Van Melik Food Groep is een dynamisch bedrijf dat zich in loop der jaren gespecialiseerd heeft in het ontwikkelen, ondersteunen en verbeteren van foodconcepten. De afgelopen decennia zijn succesvolle retail-formules ontwikkeld, onder andere Bufkes en Slagerij Van Melik. Het productie bedrijf Van Melik, Meester in Vleeswaren, Salades en Maaltijden produceert niet alleen ambachtelijke producten voor al haar eigen formules, maar is eveneens toeleverancier voor alle kanalen in de foodbranche.